5 Ekim 2010

Die Toten Hosen by Tuğçe Pulant

Ayaklı Etkinlik Takvimi'nden davetiye kazanarak Die Toten Hosen konserine giden Tuğçe Pulant'ın kaleminden konseri aktarıyoruz sizlere. :)


Canlı bir performans başladığında hani tam anlamıyla moda girmek için birkaç parça geçmesi gereklidir ya, sahneye çıkan Die toten Hosen ise, öyle bir sürece gerek olmuyor. 'Zehn kleine Jägermeister' çalmaya başladıktan en fazla 3 saniye sonra mekanda bulunan herkes kendinden geçmişti. Şöyle ki, arkalardayken şarkının ortasında ön sıralara ne ara geldiğimizi biz bile anlayamadık.

Bütün konser boyunca grubun ve seyircinin enerjisi hiç düşmedi. Gerçekten hepsi inanılmazlardı! Ama Campino bir başkaydı tabii ki (= Sahneye hakimiyeti, seyirciye enerjisini geçirmesi, sempatik tavırları, Türkçe konuşma çabaları bizi bizden aldı! Campino 16 sene önceki yağmalama rezaletini unutmuş olacak ki, bir ara hiç çekinmeden sahne dalışı yaptı. =) Neyse ki korkulan olmadı ve olması gerektiği şekilde ellerde taşınarak tekrar sahneye çıkarıldı. Hier kommt Alex, Alles was war, Bonnie und Clyde, Pushed again, Strom.. Hangi birini sayayım bilemedim. 'Should I Stay or Should I Go' ve 'I Fought the Law' parçalarını da söylediklerini belirtmek istiyorum ve buradan bir albüm yapınca 'olan', cover yapmaktan vazgeçen bar gruplarına da selam gönderiyorum.

Sonlara doğru 'Schönen Gruß auf Wiedersehen' ile veda eder gibi yaptılar, tabii o kadar kolay bırakamazdık. Gittiler, geri geldiler, gene gittiler, tekrar geldiler derken, her güzel şeyin bir sonu olduğu gerçeğiyle yüzleşerek mekandan son derece memnun şekilde ayrıldık. Hey gidi günler dedik, arayı bir daha bu kadar açmasalar dedik, ah Campino dedik, şarap gibi adamsın vesselam dedik.., hala diyoruz.)

Böyle efsanevi bir grubun konserine davetiye dağıttığı için Ayaklı Etkinlik Takvimi'ne teşekkürü bir borç bilirim. Sevindirmeye, sevilmeye devam etmelerini temenni eder, sizlere de takipte kalmanızı öneririm =))

Son olarak konserin tek eksiği olan ve dönüş yolunda dillere dolanan 'Kein Alcohol' parçasıyla bitiriyorum ki,herşey tam olsun.)'

...Ganz ohne Drogen geht es nicht,
es wird auch immer so sein.
Und Jesus sah das genauso,
denn aus Wasser machte er Wein
....
Kein Alkohol ist auch keine Lösung!
Ich hab es immer wieder versucht...'

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş,okurken çok eğlendim,ellerine sağlık=)

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }