15 Ekim 2010

Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali İçin Hazırlıklar Başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, 2012 yılından itibaren Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali’ni hayata geçiriyor.

Tasarımı anlamak, anlatmak ve bu konudaki farklı tartışma noktalarını İstanbul’un kültür ve sanat yaşamının gündemine getirmek hedefiyle yola çıkan Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali’nin ilki 2012 yılında gerçekleştirilecek. Tasarım Bienali’ne kadar olan hazırlık sürecinde sempozyum, atölye çalışmaları ve sergilerden oluşan çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamdaki ilk etkinlik, 2-3 Aralık 2010 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek Uluslararası İstanbul Tasarım Sempozyumu olacak.

Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali, kentsel tasarım, mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım grafik tasarım, moda gibi ana alanlar ve bunların alt alanlarının yanı sıra, yaratıcı endüstrilerdeki tüm disiplinlere açık olacak. Çağdaş yaşam koşulları içerisinde tasarım odaklı düşünmenin hayati önemini vurgulamayı hedefleyen Tasarım Bienali kapsamında ulusal ve uluslararası tasarım sergileri, tematik sergiler, atölye çalışmaları, söyleşiler ve özel projeler yer alacak.

“Tasarım ve”: Uluslararası İstanbul Tasarım Sempozyumu2 ve 3 Aralık’ta Gerçekleştiriliyor!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Tasarım Bienali kapsamındaki ön hazırlık etkinliklerinden biri olan Tasarım Sempozyumu, 2 Aralık Perşembe ve 3 Aralık Cuma günleri Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Kadir Has Üniversitesi’nin mekân sponsorluğu ile düzenlenen Tasarım Sempozyumu, iki gün boyunca dünyadan ve Türkiye’den tasarım dünyasındaki yaratıcı kimlikleri ile öne çıkmış 16 konuşmacıya ev sahipliği yapacak.

Üniversitenin 400 kişilik büyük oditoryumunda 09.00-18.00 saatleri arasında, gerçekleştirilecek Sempozyum’da “Tasarım ve” tasarımın etkileşimde olduğu insan, çevre, kültür, politika,ekonomi, eğitim, teknoloji ve bilim gibi alanlar ile ilişkisi tartışılacak. Ayrıca, farklı sektörlerdenönde gelen simlerin sunumlarıyla, İstanbul özelinde tasarım ve kent konusu da irdelenecek.

Sempozyuma katılacak konuşmacılar arasında; Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu’nda da yer alan Alphan Manas, Defne Koz, Deyan Sudjik, Faruk Malhan, George Beylerian, Prof. John Heskett, Levent Çalıkoğlu ve Doç. Dr. Mehmet Asatekin’in yanı sıra, Prof. Dr. Alpay Er, Bruce Nussbaum, Bahar Korçan, Deborah Dawton, Gamze Güven, Gökhan Avcıoğlu, Yard. Doç. Dr. Serhan Ada, Seyhan Özdemir, Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, Thomas Lockwood ve Valerio Castelli gibi isimler yer alıyor.

Farklı disiplinlerden tasarımcılar, tasarım yatırımcıları, büyük, orta ve küçük ölçekli firma temsilcileri, mesleki kurum ve kuruluşların üyeleri, bürokratlar, öğrenciler, akademisyenler, ulusal ve uluslararası basın mensupları ile tasarımla ilgilenen herkes, sempozyumun izleyicileri arasında yer alacak. Sempozyumun, bu konuda Türkiye’de bugüne dek gerçekleştirilmiş en kapsamlı bilgipaylaşımı platformunu yaratması hedefleniyor.

Hiç yorum yok:

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }