30 Kasım 2010

Redd - Onur Arıbaş

Ayaklı Etkinlik Takvimi'nden davetiye kazanarak Redd konserine giden Onur Arıbaş'ın kaleminden konseri aktarıyoruz sizlere.

Redd için Bronx Pi Sahne konserleri özeldir, çünkü daha sıcak, daha samimi, izleyici ile daha fazla bütünleşebildikleri bir ortamdır. En azından bloglarında Twitter'ında yazdıklarına göre bu izlenimi oluşturdular. 26 Kasım Cuma gecesi, yaklaşık 1 aylık aradan sonra tekrar bir Bronx Pi Sahne konseri verdiler. İçerisi her Redd konserinde olduğu gibi doluydu. Ekipmanlar hazırlanmış, sound chekler yapılmış, Nadir Duman yönetimindeki warmup ile Redd'e ısınıyordu o gece Bronx Pi Sahne'de olanlar. Saatler gece yarısını gösterdiğinde sahneye çıktılar. Her zamanki gibi çok şık giyinmişlerdi, ancak giyinişleri konusunda aklıma takılan tek şey grubun klavyecisi İlke üzerindeki ince gömlekle oluk oluk ter dökerken Doğan ve Güneş o sıcak ortamda o eforu sarf edip üzerinde deri ceketlerle nasıl rahatsız olmadıklarıydı.

Genelde eski şarkıları ağırlıkta olmak üzere 22 şarkı + 4 bis çaldılar. Arada soluklanabilmek bir içki veya bir sigara arası verebilmek için konseri 2 bölüme ayırmışlardı. Prensesin Uykusuyum şarkısından önce grubun vokalisti Doğan, popüler kültür ve kendileri arasındaki bağlantıyı anlatmaya çalıştı izleyiciye. Yaptıkları şarkıların popüler kültür ile yakından uzaktan alakası olmadığını söyledi ve biraz da her albümüne ticari kaygılar yüzünden cover koyan gruplara taş attı. Bu demek oluyor ki ileriki zamanlarda çıkacak olan Redd albümlerinde ve konserlerde cover dinleme olasılığımız bir hayli düşük.

Sonuç olarak Redd Bronx Pi Sahne konserlerini, Bronx Pi Sahne de Redd‘i seviyor. Mekan her konserde doluyor taşıyor. Tüm bu güzellikler birleşince Redd‘i İstanbulluların sıkça izleyeceği kesin. Grubun yürüdüğüyolda çizdiği çizgisi, yarattığı konsepti tam gaz istikrarlı bir şekilde ilerlemelerini sağlıyor. Her geçen albümde ve konserde izleyicinin ilgisini daha çok çekiyorlar ve gönüllerde taht kuruyorlar. Türkiye'de konsept grup say desek belkide bir elin beş parmağını geçmez sayısı. Redd'i bu gruplar arasında görebilmek gerçekten çok güzel ve bunu yaptıkları başarılı işlerle sonuna kadar hakediyorlar. Ayrıca bu konser için Ayaklı Etkinlik Takvimi'ne teşekkürü borç bilirim.

Hiç yorum yok:

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }