3 Temmuz 2010

Larry Graham & Graham Gran

Garanti Bankası sponsorluğundaki Uluslararası İstanbul Caz Festival'inin 2. günü Larry Graham & Graham Gran, Salon İKSV'de sahne aldı.


Doğruyu söylemek gerekirse ilk kez Salon İKSV'de bir konser izleyecek olmanın heyecanı ile gittiğim Larry Graham konserinde hiç bu kadar eğleneceğim aklımın ucundan geçmezdi! Müthiş bir bina, müthiş kibar görevliler, müthiş samimi bir salon... Sanırım bundan sonraki Salon İKSV konserlerini iple çekiyor olacağım diyerek dünü anlatmaya koyuluyorum.

Saatler 23:00'ı gösterdiğinde salonun dışındaki alandan bir bando takımı sesleri yankılanmaya başlandı. Ardından salonun kapısı büyük bir gürültü ile açıldı ve Larry Graham konseri başlattığını düdüğünü öttürerek ilan etti. :)

Grup tüm enerjisi ve neşesi ile sahneye çıktığında beyazlar içindeki ekibin kostümleri dikkatimi çekti. Çevresi parlak taşlarla çevrili fötr şapkalar, bembeyaz takım elbiseleri gene parlak taşlı gitar askıları... Vokalist kadının beyaz elbisesi ve ördüğü ama bir yerden sonra bıraktığı upuzun saçları ve kocaman mavi gözleri... Resmen göz kamaştırılardı!
Enerjilerini hiç kaybetmeden ve oylanamadan ilk şarkılarına giren Larry Graham ve grubu daha ilk 5 notalarını çalmıştı ki salon birden dalgalanmaya başladı. Seyircilerin bu kadar çabuk kendilerini havaya sokup dans ederek gruba eşlik etmeleri onları gerçekten sabırsızlıkla beklediklerinin açıkça kanıtıydı! Enerjileri hakkında şunu söyleyebilirim: İlk başta şarkı aralarında neredeyse hiç aralık vermeyip üst üste 3 şarkı çalmaları sebebiyle çektiğim video yüzünden kasılıp kalan kolumun ağrısı bile hiç rahatsız etmemişti, o kadar diyeyim size :)Ne zaman duruldular ve şarkı geçişlerinde ara vermeye başladılar, o zaman Larry Graham da seyircilerle sohbet etmeye başladı ve tabii İstanbul'a geldikilerine ne kadar sevindiklerinden de bahsetmeden geçmedi.

Funk'a doyduğum gecenin ilerleyen saatlerinde gecenin erken bitmeyeceğini "açık açık" söyleyen Larry Graham konserin son saatinde bir noktadan itibaren çalmak ve söylemek isteyen seyircileri tek tek sahneye çağırdı. İlk çıkan kişi Larry Graham'ın bas gitarını kaptığı gibi sanki onlarla birlikte yıllardır çalıyormuş gibi şarkıya eşlik ettikten ve büyük alkış aldıktan sonra sahneye vokal için biri daha çıktı. Tıpkı bir önceki seyirci gibi o da yıllardır grupla birlikte şarkı söylüyormuşcasına şarkıyı söyledi. En sonunda ise bir seyirci tekrar Larry Graham'ın bas gitarına talip oldu ve şarkıyı sonuna kadar götürdü.

Biraz ayaklarımı dinlendirmek için bina dışına çıktığımda içeri girmek isteyen ve bu konunda da epey ısrarcı olan sarhoş birisi ile karşılaştık. Salon İKSV görevlilerinin çok zarif ve kişiyi ruhen yaralamayacak bir şekilde kendisini geri püskürtüp içeri girmemesine ikna etmeleri çok güzeldi.

Salona geri döndüğümde ortam daha da hareketlenmiş ve seyircilerin neredeyse tamamı kendini dansa vermişti. Size şunu söyleyebilirim. Dün geceyi görememiş olanlarınız adına çok üzülüyorum. Bu kadar seyirci ile iç içe olan bir grup ve bu kadar samimi bir konser ortamı görmemiştim. Bas gitarda “slap tekniğinin” yaratıcısı olarak anılan Amerikalı bariton şarkıcı, müzisyen, besteci ve plak yapımcısı Larry Graham ve grubu dün resmen Salon İKSV'yi salladı!


2 yorum:

barfilozofu dedi ki...

çok iyiydi hakketten... üstelik herkes konserin bittiğini sandığı anda tekrar gelmeleri ve onun üstüne önlü arkalı seyirciler ile dans etmeleri ise harikaydı...

Işık Üstündağ dedi ki...

En sonunda ise bir seyirci tekrar Larry Graham'ın bas gitarına talip oldu ve şarkıyı sonuna kadar götürdü.

işte o seyirci benim. :)

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }