Cem Yıldız’ın proje tasarımını ve yapımcılığını üstlendiği, hepimizin aşina olduğu türkü ve deyişlerden oluşan ve Smadj’ın özgünlüğü bozmadan elektronik altyapılarla zenginleştirdiği albümde Özbek müzisyen Rüstem Mahmudzade de yer alıyor.
"HÜ" albümünün tanıtım konseri 6 Mart Cumartesi akşamı saat 21:30'da, garajistanbul’da...
Farklı kökenden ve inançtan sınır tanımayan müzisyenlerin bir arada HÛ çekerek müzikle vücut bulmalarına tanık olacağımız konserde ayrıca, Geçiciişgalpp dans gösterisi de yer alacak. Aleviler'in geleneksel dansı Semah figürlerinden yola çıkarak Şule Ateş'in tasarladığı danslar, Emre Çelik'in koreografisiyle, çağdaş dansçılar tarafından sergilenecek.
Cem Yıldız, Zülfü Livaneli, Şükriye Tutkun, Yıldız Tilbe’ye sahne performanslarında bağlama sanatçısı olarak eşlik etti. 1999 - 2000 yılları arasında “Halimiz Ahvalimiz” isimli 8 albümden oluşan Türk Halk Müziği koro albüm çalışmasına hem korist hem de bağlama sanatçısı olarak eşlik eden Cem Yıldız, etnik-elektronik müzik yapan “Orient Expressions” adlı grubu ile tanınıyor. 2008 yılının son aylarında çıkan Orient Expressions’ın son albümü “Kırık Kalpler Albümü” ile konser programlarına ve birçok farklı müzik çalışmalarına devam etmektedir.
Jean-Pierre Smadja (Smadj), oryantal ve Brezilya müziği, funk, soul ve folk duyarak büyüdü. Müzik yaşamını Free Jazz çalarak sürdürürken elektronik müziği özellikle de "breakbeat”i keşfetti. Bu tınıların karışımından elde ettiği deneyimlerle 94'te "Tatoom" adlı ilk grubunu kurdu. Drum'n bass Dj’leriyle jam session’lar yapan Smadj, Erik Truffaz, Bobby Few gibi isimlerle çalıştı. 6 yıl önce İstanbul’a yerleşen sanatçı, Duoud'un ikinci albümü için Yemenlilerle farklı bir çalışma gerçekleştirdi. Aynı sene Türkiye’de S.O.S. (Smadj, Buziki Orhan ve klarnet ustası Savaş Zurnacı) adlı nostaljik Türk şarkılarının Smadj’ın elektronik müzikle harmanladığı bir grup kurar. Şu anda Burhan Öcal'ın Strings Project adlı projesinin Doublemoon tarafindan piyasaya çıkartılacak olan albümünün artistik direktörlüğünü üstlenmektedir.
Rüstem Mahmudzade, kendi bestelerinden ve aranjelerinden oluşan toplam yedi albüm çıkardı. Hindistan’da bulunduğu dönem boyunca birçok film müziğine imza attı. Yıldız Osmanova, Azede Nusayidova ve Elver Saneyif’in aranjörlüğünün yanı sıra birçok sanatçı ile ortak çalışmalar yaptı. Tüm bunlara ek olarak sanatçı, Almanya’nın Blue Flame Müzik Şirketine bağlı olarak 2 yıl boyunca aranjör ve besteci olarak çalıştı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder