2 Temmuz 2009

Balkan Soundz Festival



Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Balkan Soundz Festival vardı Maçka Küçükçiftlik Park'ta. Davetiyelerimiz elimizde, Balkan aşkı (ben hariç) diğerlerinin kalbinde tuttuk yolunu Küçükçiftlik Park'ın. Ben hariç dedim; çünkü tanıyanlar bilir çok hoş beş değildir aram Balkan müzikleri ile. Ha dinlerim; ama oturup özel olarak dinlemem bilgisayarımda...
Balkan müziğinin bize yakınlığı dolayısıyla samimi ve yapmacık olmayan bir ortam vardı. Her gördüğümde sırıtarak kıvırtan ve göbek atan köfteci gibi ayrıntılar keyifliydi. Bizim gidişimizden çıkışımıza kadar insan kalabalığı tam kıvamındaydı, ne çok tenha, ne de tıklım tıkış. 22:30'da başlayan son konserin ortalarında biraz tenhalaşmaya başladı ortam.
Ses sistemi biraz sorunluydu sanki, Boban ı Markovic'in içine bi' türlü sinmedi, sürekli ufak tefek değişiklikler istedi adamlardan konser boyunca.
Festivalin Küçükçiftlik Park gibi bi' lunaparkta olması konsepte %100 uymuş bana kalırsa. İlk yapılan her festival gibi gene bunda da çok fazla davetiye ile giren insan vardı.
Benim için kayda değer ayrıntılar bu kadar. Seneye olursa gene gitmeyi isteyecek kadar sevdim diyebilirim kısaca size...

3 yorum:

bilog dedi ki...

Birkaç tespit:

1- Bence alanda para verip giren insan sayısı 50yi bile geçmezdi. Kafe Pi deli gibi davetiye dağıtmış :)

2- Bir sanatçının performansı bittiğinde diğerinin çıkması çok zaman aldı. Hatta yazdığın yazıda fotoğrafta olan grup inanılmaz geç çıktı ve tepki oluştu(tepkiyi başlatan da bizim gruptur bu arada :)

3- Küçükçiftlik park çimlendirilmeli. Böyle park ismini haketmiyorlar.

4- Festivalin en güzel anı kamikazeydi. Çok korktum yeminlen! :)

Helixset dedi ki...

Kafe Pi zaten aldı başını gitti gerek mekan açma konusunda gerekse bazı organizasyonlarda yer alma konusunda :)

Sanatçıların da sahneye geç çıkmalarında neden neydi bilmiyorum da o biraz can sıktı haklısın, unutmuşum onu yazmayı.

Artık konser alanı olarak da kullanılmaya başlandığı için Küçükçiftlik Park'ın biraz daha elinin yüzünün düzeltilmesi gerek.

Bi' de ben hayatta memleketimdeki kamikazelere, dönen salıncaklara, roller coasterlara binmem. İşçilikten çalmışlardır, vidaları eksiktir, bakımları yapılmıyordur falan. Aman diyeyim :))

Bayan Ariza dedi ki...

Donmedolabin tepesindeyken festivali alani gayet leziz gorunuyordu ama o aradaki beklemeler, hatta o beklemeler sirasinda muzik olmamasi da can SIKICI idi.

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }