7 Aralık 2010

Haydarpaşa Garı'nda İstanbul

Haydarpaşa Garı’nda Bahar projesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti yıl sonu etkinlikleri kapsamında ve Haydarpaşa Garı’nda İstanbul adıyla 10-11-12 Aralık tarihlerinde yeniden İstanbullularla buluşacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği tarafından, Nazım Hikmet’e ölümünün 47. yılında bir saygı, sevgi ve doğduğu topraklardan selam niteliğinde düzenlenen Haydarpaşa Garı’nda Bahar projesi, 3 - 6 Haziran tarihleri arasında İstanbul’un giriş kapısı Haydarpaşa Garı’nı büyük bir kültür-sanat merkezine dönüştürmüştü.

Haydarpaşa Garı’nda Bahar projesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti yılsonu etkinlikleri kapsamında ve Haydarpaşa Garı’nda İstanbul adıyla 10-11-12 Aralık tarihlerinde yeniden İstanbullularla buluşacak ve bu kez Haydarpaşa Garı’na özel olarak üretilmiş mekan odaklı performans İstanbul İstanbul ve video mapping gösterisi Yekpare, İstanbullulara bir kez daha unutulmaz deneyimler yaşatacak.

Yekpare…
Yekpare, İstanbul’a özgü, özel bir video mapping gösterisi… 8500 yıllık bir İstanbul hikayesini anlatıyor. Pagan’lardan Roma İmparatorluğu’na, Bizans’tan Latin İmparatorluğu’na uzanan İstanbul’un geçmişi, günümüzün hikayesiyle harmanlanıyor. Haziran ayında Haydarpaşa Garı’nda Bahar kapsamında Candaş Şişman, Deniz Kader ve Görkem Şen’in yarattığı ve Kadıköy yakasından her birimizin gözlerini bir saniye kaçırmadan izlediği Yekpare, İstanbul’un büyüleyici güzelliğini ve derin geçmişini bize bir kez daha hatırlatacak. Yekpare, üç gün boyunca saat 20.00’da Haydarpaşa Garı’nın Kadıköy’e bakan cephesine yansıtılarak yapılacak gösterim ile İstanbullularla buluşacak.

İstanbul İstanbul…
İstanbul İstanbul, yeni bir hayat kurma umuduyla İstanbul’a gelen insanların içine düştükleri yaşam kavgası ve göçün insan hayatındaki farklı etkilerini ele alan mekan odaklı bir performans. Ilgın Abeln ve Gonca Yalçıner’in yönettiği bu gösteri, göçmenlerin yalnızlıklarını, iki dünya arasında kalışlarını, bir yere ait olma ve kabul görme arzularını, özlemlerini, düşlerini ve düş kırıklıklarını, endişelerini, korkularını ve tereddütlerini bize duyurmaya çalışan görsel bir şölen/gösteri/bayram. İstanbul İstanbul üç gün boyunca 16.00 ve 18.00 saatlerinde İstanbullularla buluşacak.

Haydarpaşa Garı'nda İstanbul - Resmi Facebook etkinliği

1 yorum:

Unknown dedi ki...

kadıköyde oturuyorum ve 2 gündür evime kadar varan çan sesine benzer ne olduğunu anlam veremediğim sesler duyuyorum. Bunun haydarpaşa'daki bu etkinlikten kaynaklandığını şimdi öğrendim ama hala amacını, neyi kutladığımızı ya da andığımızı anlamış değilim. Haydarpaşa'nın herkesin gözü önünde ihmaller ve izinsiz onarım çalışmaları sayesinde görkemli bir şekilde yanışı mı?? Tesadüf eseri bu siteye denk gelmesem bu seslerin bişeyin alarmı mı yoksa noel kutlamalarının bir parçası mı olduğunu kestiremeyecektim. Kimselerin neden yapıldığından haberdar olmadığı buna rağmen evimizin içine kadar giren bu uygulamanın İstanbul Kültür Başkenti etkinliklerinden biri olduğunu tahmin etmeliydim ama...

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }