15 Aralık 2010

6. İstanbul Animasyon Festivali

Bu sene altıncısı düzenlenen İstanbul Animasyon Festivali, 16-19 Aralık tarihlerinde Pera Müzesi'nde.


Her sene olduğu gibi son 2 senenin en iyi animasyon filmlerini programına dahil eden İstanbul Animasyon Festivali, seyirciye animasyon dolu 4 gün yaşatacak. Yarışma dahilinde katılan filmler arasında ünlüler de yeni cevherler de var. 2010 Oscar ödüllerinde en iyi kısa animasyon filmi ödülünü alan Logorama festivalin öne çıkan filmlerinden biri. Alternatif bir Hansel ve Gratel hikayesi olan Hansel and Gretel: The True Story, dünyaca ünlü yönetmen Tomek Baginski'nin son filmi The Kinematograph ve bu seneki festivallerin gözdesi The Cat Piano yarışma dahilinde gösterilecek 140 filmden sadece bir kaçı. Yarışmaya Türkiye'den de katılan 33 film en iyi Türk kısa animasyon filmi olmak için yarışacak.

2010 senesinde dünyanın en önemli festivallerinde ödül alan filmler de İstanbul'da seyirciyle buluşacak. Annecy, Ottawa, Hollanda ve Melbourne Animasyon Festivallerine gidememiş meraklılar festivallerin en iyilerini izleme şansı bulacak.

Festivalde ayrıca atölye çalışmaları da olacak. Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Berat İlk pixelation atölyesi gerçekleştirecek. Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Burak Şahin karakter tasarımı üzerine bir atölye çalışması yapacak. Bu çalışmalara katılmak isteyenler festivalin internet sitesini takip ederek kayıt yaptırabilecek.

Festival programına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }