11 Mayıs 2009

Semaver Kumpanya

Semaver Kumpanya, 10 Ekim 2002 tarihinde Işıl Kasapoğlu’nun önderliğinde tiyatro dünyasına merhaba dedi. Şehrin merkezinde toplanan kültür-sanat etkinliklerini, Kocamustafapaşa’da, bir çok tiyatrocuya ev sahipliği yapan Çevre Tiyatrosu’na taşıyarak "Haliç’in Öte Yanında Tiyatro" projesini başlatmış oldu.
1972 yılından bu yana, bir çok tiyatrocuyu ve seyirciyi ağırlayan Çevre Tiyatrosu, kumpanyaya katılmak isteyen genç tiyatrocularının yoğun çabalarıyla yenilendi ve içinde barındırdığı değişik mekanların daha işlevli bir hale gelebilmesi için yeniden düzenlendi.
Semaver Kumpanya; oyuncusu, yönetmeni, dramaturgu, oyun yazarı, çevirmeni, müzisyeni, organizasyon sorumlusu, ışık tasarımcısı, gişe sorumlusu, kantincisi ve onu çevreleyen seyircileriyle, tiyatronun kolektif bir sanat olduğu gerçekliğini kumpanya yaklaşımıyla net bir biçimde ortaya koymaktadır.
Gerçekleştirdiği tüm projelerini elbirliğiyle gerçekleştiren Semaver Kumpanya, bünyesine dahil ettiği usta tasarımcılarıyla - Funda Çebi (Kostüm), Cem Yılmazer (Işık ve Dekor) - yoluna devam etmektedir.
Bilet fiyatlarını, Devlet ve Şehir Tiyatroları’nın bilet fiyatlarına paralel tutmaya çalışan Semaver Kumpanya, özel tiyatrolar arasında bir ilki gerçekleştirerek tiyatro seyretmenin bir lüks olmadığı ve yaşamımızın en temel ihtiyaçlarından biri olduğu gerçekliğini, kuruluşundan bu güne kadar sürdürdüğü istikrarlı fiyat politikası ile göstermiştir.
Semaver Kumpanya, tiyatroya inanan ve destek veren kişiler ile bizleri coşkuyla alkışlayan seyirciler sayesinde perdelerini uzun yıllar açmaya devam edecektir.

Hiç yorum yok:

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }