21 Mart 2011

UNKLE @ Refresh the Venue, 26.03.2011

Yenilikçi müzikal karakteri ve eşsiz tarzıyla elektronik müziğin tartışmasız en başarılı ortaklıklarından UNKLE önemli isimlerle donanmış kadrosuyla ilk kez canlı olarak İstanbul’da.

Sanatçı bir ailede doğan ve çocuk yaşta çello ile başladığı müzik kariyerine Oxford’un underground partilerinde Djlik yaparak devam eden James Lavelle’in okul yıllarındaki projesi UNKLE, DJ Shadow prodüktörlüğündeki ilk albüm “Psyence Fiction” ortalığı tam anlamıyla kasıp kavurmuştu. Albümün kadrosunda Jason Newsted’ten-Metallica Thom Yorke’a-Radiohead; Ian Brown’dan-Stone Roses Richard Ashcroft’a-The Verve birçok ünlü müzisyenin ismi yer alıyor ve albümün en önemli hiti “Rabbit in your Headlights” video ve müzik listelerinde UNKLE ismini en üst sıralara taşıyordu. Adeta bir yıldızlar geçidi olan albüm eleştirmenlerden de tam not aldı ve 1998 tarihli bu albümden bir sonraki hamleleri hem dinleyici hem de müzik basını tarafından merakla beklendi. Kişisel projeler, dünyaca ünlü film ve oyun müziklerinin yaratıcılığı ile geçen beş senelik bir aradan sonra çıkan ikinci albüm “Never, Never, Land” de UNKLE daha elektronik bir altyapı ve Jarvis Cocker-Pulp, Brian Eno-Roxy Music, 3D-Massive Attack, Josh Homme-Queens of the Stonehegde gibi isimler içeren iddialı karmasıyla karşımızdaydı. 2007 tarihli “War Stories” ise UNKLE’ın deneysel çizgisinde rock sounduna yaklaşıyor ve James Lavelle farklı müzik tarzlarında kendine güvenini bizlere kanıtlıyordu. Albüm büyük kitlelerce takdir kazandı, Ian Astbury(The Cult) vokaliyle hayat bulan parçalar ‘Burn my Shadow’ ve ‘When things explode’ kısa zamanda birer dönem klasiği oldu; 3D, Pablo Clements ve Gavin Clark UNKLE ailesinin önemli bir parçası haline geldiler. Albümün başarısı “More Stories” ve “End Titles... Stories for Film” kayıtlarının da piyasaya çıkmasıyla pekiştirildi ve “War Stories” ile UNKLE, James Lavelle için artık bir proje olmanın çok ötesine geçmiş oldu.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında bu kez dinleyicileri ile arayı çok uzun tutmadan paylaştığı “Where did the night fall” isimli dördüncü albüm UNKLE’ın olgunluk döneminin adeta bir ispatı halinde. Yıllar geçtikçe genişleyen ve kemikleşen kadro 2010 yılı içerisinde UNKLE.LIVE olarak birçok festivalde önemli isimlerin üzerinde headliner olarak sahne aldı ve müziklerindeki elektronik altyapıyı güçlü grup performanslarıyla, şarkılardaki atmosferi sahne şovlarıyla güçlendiren grup izleyicilerden her zaman olduğu gibi tam puan aldı. Tüm dünyadan gelen yoğun istek üzerine UNKLE.LIVE performansları bu yıl da devam ediyor ve topluluk 2011 turnesi kapsamında ilk kez İstanbul’da da sahne almaya hazırlanıyor.

26 Mart akşamı Refresh the Venue’de yerlerini alacak olan dinleyiciler yıllardır bekledikleri konserde UNKLE’ın eşsiz müziğini en canlı haliyle dinleme fırsatını yakalayacaklar. Bu müthiş performansı kaçırmayın!

Hiç yorum yok:

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }