24 Mart 2011

Red Bull BC One Türkiye Seçmeleri

Gençlerin Yerçekimine Karşı Mücadelesi 26 Mart’ta Garajistanbul’da Başlıyor!

Dünyanın en büyük break dans aktivitesi Red Bull BC One’ın Türkiye seçmeleri 26 Mart Cumartesi, 18:00’de Garajistanbul’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden 16 B-Boy, eleme usulüyle teke tek mücadele edecek ve kazanan Red Bull BC One Avrupa Elemeleri’nde Türkiye’yi temsil edecek. 2004’ten beri dünyanın sayılı başkentlerinde düzenlenen Red Bull BC One’a bu yıl St.Petersburg ev sahipliği yapıyor. Red Bull BC One Türkiye Seçmeleri ile ilgili detaylı bilgiye http://www.redbull.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Taksim, bugüne kadar binlerce yürüyüşe tanıklık etti; mağdur olduğunu söyleyenlerin hakkını aramak için ilk aklına gelen yer oldu. Gençlerin git gide daha fazla söz sahibi olduğu, kendi seçimlerini daha özgürce yapabildikleri Türkiye’de hala gençliğe ağır gelen bir şeyler var: Yerçekimi!

Yerçekimsiz bir dünyanın çok daha güzel olduğuna inanan, Türkiye’nin farklı illerinden gelen 16 genç break dansçı -ki kendilerine B-Boy deniyor- 26 Mart Cumartesi günü 18:00’de Taksim’de Garajistanbul’da bir araya gelecek ve seslerini dünyaya duyurabilmek için mücadele edecek. Sokakların asiliğini, gençliğin dinamizmini ve yeteneğin kışkırtıcılığını gözler önüne serecek Red Bull BC One Türkiye Seçmeleri’nde yarışacak 16 B-Boy, Türkiye’nin en iyi break dansçısı ünvanını almak ve Türkiye’yi Ekim ayında St.Petersburg’da yapılacak Red Bull BC One Dünya Finali’nde temsil etme şansı için kapışacak.

Break dans camiasının önde gelen isimlerinden Joker’in ev sahipliğinde yapılacak olan Red Bull BC One Türkiye Seçmeleri’nde B-Boy’lar DJ.Borisrock’ın ritimleriyle mücadele edecek. Performansları dünyanın en iyi B-Boy'larından biri kabul edilen ve 2 kez Red Bull BC One Dünya Şampiyonu olan Lilou, Madonna’nın dansçısı olarak tanınan Yamson ve eski BC One finalisti B-Boy Junior’un jüri olacağı organizasyon ücretsiz olarak izlenebilecek.

Lilou Hakkında:

Asıl adı Ali Ramdani olan ve B-Boy’luk camiasında LILOU adıyla tanınan protest dansçı günümüz breakdans camiasında genç yaşına rağmen efsane ilan edildi bile... 1984 doğumlu Cezayir asıllı Fransız dansçının sıradışı başarısının ardında iki temel faktör var: Birincisi bedeni üstündeki kusursuz hâkimiyeti, sarsılmaz kararlılığı ve Kung-Fu'yla break dansı birleştirmesi. İkincisi de protest tavrıyla rahatlıkla her şeyin karşısında durabilmesi...

2003’ten beri break dans müsabakalarında başarılar kazanan Lilou, 2005’te Almanya’da düzenlenen Red Bull BC One Berlin’i kazanarak dikkatleri üstüne çekti. Geleneksel olarak şampiyondan şampiyona geçen Red Bull BC One kemerini -Red Bull BC One’a bir daha katılamama tehlikesine rağmen- selefine vermeyi reddetti ve evinde saklamayı tercih etti. Red Bull BC One Sao Paolo’ya ve 2007’de Red Bull BC One Güney Afrika’ya katılıp yarıştı; 2009’da Red Bull BC One New York’a katılarak
şampiyon oldu.

Hiç yorum yok:

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }