28 Ocak 2011

Kaan Tarıman - Üç Boyutlu Yalnızlık

Kaan Tarıman’ın, Emre Irmak prodüktörlüğünde yaptığı “Üç Boyutlu Yalnızlık” adındaki ilk albümü 15 Haziran’da Odeon Müzik etiketiyle yayınlandı.

Yalnızlık duygusunu tüm boyutlarıyla irdeleyen şarkı sözlerinin olduğu albümde yer alan 9 şarkının çoğunun söz ve müziğinde Kaan Tarıman’ın imzası varken, Orhan Veli'nin de bir şiiri kullanıldı. Albümün mix ve mastering’i Serkan Kula tarafından yapıldı.

“Herkes Yalnız” ve “İçinden Söyle” gibi şarkıları Emre Irmak ile beraber üreten Kaan Tarıman, albümün son iki şarkısında bilindik rock kalıplarının dışına çıkıyor. Tamamen senfonik olarak düzenlenen “Dost Bildiğin” ve ölüm konusunu anlatan “Karanlıkta” şarkılarında oldukça epik bir dil kullanılıyor.

Türk rock klişelerinin üzerinde bir sound’a sahip ve aynı zamanda brit-rock etkilenmelerinin hissedildiği kayıtlarda, piyanolar, isyankâr gitarlar ve çok sesli vokaller dikkat çekiyor. Kaan Tarıman, “alternatif müzik” tanımlamasının özellikle Türkiye’de umarsızca tüketildiğini ve bu yüzden amacının "kaliteli ana-akım rock" yapmak olduğunu belirtiyor.

Albüm, yalnızlığı bütün yönleriyle yaşamak teması üzerine kurulu. Genel bakış olarak kötümser bir düşünce gibi görünse de, aslında duruş olarak, dışarıdan insanları ve kendini gözlemleyen, bu duygunun nasıl oluştuğuna dair sebepler bulan ve tespitler yapan bir adamın hikâyesi anlatılıyor. Sanatçının bir süre yurtdışında yaşamış olması ve orada 'kutunun dışından' bakmayı öğrenmesi, basit kelimelerle her şeyin ifade edildiği bir müzik ortaya çıkmasını sağlıyor.

Albümün ilk video klibi, söz ve müziği, Kaan Tarıman ve Emre Irmak'a ait olan “Herkes Yalnız“ şarkısına çekildi. Klipte her şeyin yanlış gittiği bir dünya metaforu yapılırken, zamanın geriye aktığı bir yerde doğruları çekinmeden söyleyen tek adam rolünde sanatçı ön plana çıkıyor. Yönetmenliğini İlker Canikligil’in üstlendiği klibin çekimleri Makina Creative Post stüdyoları ve Beyoğlu'nda yapıldı. Kurgu, renk düzenleme ve dijital efektlerini Emre Aypar ve Merih Öztaylan gerçekleştirirken, styling danışmanlığını da Çağrı Salon yaptı.

Hiç yorum yok:

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }