24 Nisan 2010

Kurnaz'ın ilk stüdyo albümü: Zamansız

Uzun yıllardır konser, üniversite şenlikleri, bar ve etkinliklerde boy gösteren Kurnaz, ilk stüdyo albümü “Zamansız” ile hayranlarının karşısına çıkıyor.

1996 yılından bu yana Yağmur Band olarak İstanbul’daki pek çok popüler mekânda sahne alan grup, kendi hayran kitlelerini yaratarak 2008 yılı başlarında Kurnaz ismini aldı ve ilk stüdyo albüm çalışmalarına başladı. Kasım 2009’da kayıtları tamamlanan albümde, grubun kendi bestelerinden oluşan 12 parça bulunuyor.

Mart ayı içerisinde müzik marketlerde yerini alan albümün çıkış ve ilk klip parçası olarak “Muhtaç Etme” seçildi ve çekimler Ozan Altun tarafından Koray Kasap’ın stüdyosunda gerçekleştirildi. Uzun aradan sonra ilk albümleriyle hayranlarının karşına çıkacak grup, 3 Mayıs’ta Hayal Kahvesi’nde yapılacak lansman konseri tüm albüm parçalarını canlı olarak söyleyecek.

Altyapısı çok uzun yıllara dayanan Kurnaz; vokalde Gökçe Kuran, elektro gitarlarda Doğanay Özdöl, bas gitarda Taner Tınaz, davulda Özdemir Özkum’dan oluşuyor. Albümün prodüktörlüğünü ise başta Ozan Altun olmak üzere, grup üyelerinden Gökçe Kuran ve Taner Tınaz üstleniyor. Albüm mix ve mastering’i ise Anıl Taşhan tarafından yapıldı.
Kurnaz müziğe bakışını “kendini tekrarlayan işlerin olabildiğince dışında kalıp, daha fazla yaratıcılığa özen göstererek iyi işler çıkarabilmek.” olarak tanımlıyor. Bu bakış açısı doğrultusunda tüm parçaların söz-müzik ve besteleri grup tarafından hazırlandı ve kayıtları kendi stüdyolarında Gökçe Kuran ve Taner Tınaz tarafından gerçekleştirildi. Modern rock ritimlerinin ağırlıklı olduğu albümün tarzını pop-rock olarak tanımlayan grup; Zamansız’ın müzik alt yapısının yanında enerjisi ile ön plana çıkan bir albüm olduğunu ve pek çok kişiyi ortak noktada buluşturabilecek parçalardan oluştuğunu belirtiyor.

Kurnaz, ilk albüm heyecanını paylaşmak ve tüm parçalarını ilk defa dinlemek isteyenleri 3 Mayıs’ta Hayal Kahvesi’ne bekliyor.

Hiç yorum yok:

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }