25 Ağustos 2009

İstanbul Fashion Days



İstanbul; Türk moda tasarımcıları ve hazır giyim markalarını ilk kez aynı çatı altında toplayacak olan ISTANBUL FASHION DAYS (IFD) ile tüm şehrin yaşayacağı bir moda şölenine hazırlanıyor.

İTKİB ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) işbirliği ile Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Istanbul Fashion Days; düzenlenen basın toplantısı aracılığı ile tanıtıldı.

Toplantıda konuşma yapan İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi; “Sektör adına Türkiye’de yeni bir dönem başlattıklarını ve ISTANBUL FASHION DAYS (IFD)‘in moda sektörüne bir ivme kazandırırken, Türk ekonomisine de katkıda bulunacağını“ belirtti.

Tanrıverdi’nin ardından söz alan MTD Başkanı Bahar Korçan ise konuşmasında; “24 yıldır sektörün gelişimi adına gönüllü olarak çalıştıklarını ancak, artık ülkemizin kültürel zenginliğinden beslenen Türk moda sektörünün birliğine ihtiyaç duyulduğunu” açıkladı.

26-29 Ağustos 2009 tarihleri arasında tarihi İTÜ Taşkışla binasında gerçekleşecek olan ISTANBUL FASHION DAYS (IFD) ana çatısı altında, üç alt etkinlik bulunuyor:

Önde gelen moda tasarımcılarımızın defile ve butik fuar organizasyonu olan ISTANBUL FASHION LAB, IFD çatısı altında Türk tasarımcılarının çizgilerini dünyaya yansıtırken hazır giyim firmalarımıza odaklanan BRANDIST ise markaların defile ve fuar platformu olacak. Genç moda tasarımcılarına önemli bir platform sunarak, sektöre adım atmalarını sağlayan, İTKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması ise bu yıl ilk kez KOZA adıyla IFD bünyesinde devam edecek.

Moda tasarımı alanında ülkemizden dünyaya bilgi akışını sağlamak ve dünyanın önde gelen moda basını ve alıcılarının dikkatini İstanbul’a çekmek üzere kurgulananISTANBUL FASHION DAYS (IFD) ile Türkiye; artık, dünya moda takviminde yerini almaya başlayacak.

Hiç yorum yok:

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }