18 Ağustos 2009

Faith No More

Sırf Faith No More konseri için taa Berlin'e giden ve oradan tshirtlerini satın alan arkadaştan öğrendik Faith No More'un İstanbul'a geleceğini (evet, tshirt'ün arkasındaki tur tarihlerinde yazıyormuş). Ne zaman ki Biletix'te gördük biletlerin satışa çıktığını o zaman inandık gerçekleşeceğine. Bilet konusundaki tek sıkıntının Yapı Kredi'nin -yamulmuyorsam- son dönemlerde çıkarttığı World Play Kart sahiplerine %50 indirimle satılması olduğunu söyleyebilirim. Daha yaygın olan bir kart tercih edilebilirdi. Gerçi "ticari kaygılar bunlar" da denebilir... Az bilet satılıp, çokça davetili girişinin olduğu bi' konseri başka türlü nasıl kurtarabilirler ki?
Her neyse... Nekropsi'ye yetişemedik; fakat Kurban'da giriş yaptık. Bu arada ufak bi' dedikodu size... Kurban yerine Gren çıkacakken Faith No More öncesi sahne alan şanslı grup Kurban olmuş. Genel olarak Kurban'ın performansından memnuniyetsiz kalan izleyici kitlesi vardı. Mike Patton, Billy Gould, Roddy Bottum, Mike Bordin ve Jon Hudson... Mükemmel görüntü, mükemmel dakikalar, mükemmel diyalog, mükemmel konser... Konsere gidenlerin (ki yaş ortalaması sanırım 30 civarıydı) kafasında şu gün hala bile yankılanan cümle şu olmalı: "You motherfuckers! I see you!" Hiç kimsenin görmesinin bile mümkün olmadığı çalılıklar içinde 2 elemanın ağaçtan konser izlediğini farkeden Mike Patton, bu şekilde onlara bağırdı ve ardından "Are you mating?" diyiverdi! Süzer Plaza'da camdaki silüetleri de farkedip onlara da laf attı. Sonra bi' anda eline geçirdiği Türk Bayrak'lı tshirtün üzerinde bayrak olduğunu farkedemediğinden midir yoksa bayrak olduğunu bilmediğinden midir bilinmez, havluymuşcasına elini, yüzünü, terini sildi. Sonradan koruma tarafından uyarılınca memleketin bayrağı olduğunu idrak ettiği an üzerine geçiriverdi tshirtü.
"We want more!" diye seyircileri gaza getirmeye çalışırken yanlış anlaşılıp "Faith No More!" şeklinde tezahürata dönüştürüldü lafımız, o üzücü oldu tabii :)
Netice itibariyle Faith No More geldi ve etkisi hala geçemedi bi' türlü... Bundan sonra buraya bi' daha ne zaman gelirler, gelirler mi hatta bilmiyoruz da herkesin hemfikir olduğu cümle şu: "Gördüğüm en iyi 3 konser içindeydi"
Ve karşınızda ağaçtaki creature'ları gördüğü ve diyaloğun başladığı video:


Hiç yorum yok:

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }