9 Kasım 2011

Festival: Pembe Hayat KuirFest

Türkiye’nin ilk kuir festivali Pembe Hayat KuirFest, 17-24 Kasım tarihleri arasında Ankara’da yapılacak. Amerika’dan Kanada’ya, İsveç’ten Hollanda’ya, 15 ülkeden 50’ye yakın LGBT temalı film ilk kez Ankaralı sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Festival, LGBT bireylere yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çekerken Türkiye’de kuir teorinin ve sanatın konuşulmasına, tartışılmasına olanak yaratacak.

LGBT hakları mücadelesine sanat aracılığıyla ifade alanları yaratmayı amaçlayan Pembe Hayat KuirFest, sinemadan edebiyata, müzikten videoya pek çok farklı türü buluşturacak ve Türkiye ve dünyadan kuir sanatçıları bir araya getirecek.

Pembe Hayat KuirFest kapsamında İsrailli yönetmen Tomer Heymann ve Pusula: Gökkuşağı Ailesi filminin ödüllü yönetmeni Tess Vo ile söyleşiler gerçekleştirilecek. Programa film gösterimleri, söyleşiler haricinde atölyeler de dahil edilmiş. Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümü’nde öğretim üyesi Necla Rüzgar ile resim atölyesi, Faysal Tekoğlu ile KuirTango, Milen Nae ile geri dönüştürülmüş malzemelerden dildo yapımı gibi çeşitli atölyeler de mevcut. Atölye çalışmalarına katılmak için atolye@pembehayat.org adresine başvurularınızı yapabilirsiniz.

Pembe Hayat KuirFest ile ilgili ayrıntılı bilgiye websitesinden ulaşabilirsiniz.

Pembe Hayat KuirFest - Facebook
Pembe Hayat KuirFest - Twitter

Hiç yorum yok:

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }