30 Nisan 2009

Miller Freshtival


Müziğin ve eğlencenin vazgeçilmez markası Miller’ın düzenlediği, Türkiye’nin en “taze” müzik festivali Miller Freshtival başlıyor. Müzik ve sanat gurularının gizli keşifleri bir tam gün sürecek festivalde ilk kez karşınıza çıkıyor. Adını yeni duyurmaya başlamış taptaze yerli ve yabancı sanatçılar yepyeni fikirleri ile gündüz saatlerinden itibaren Miller Freshtival’da sahne alacaklar.

“Miller Freshtival”, 30 Mayıs 2009 tarihinde Turkcell Kuruçeşme Arena’da gerçekleşecek. Müzik severlerin ruhunu tazeleyecek Freshtival’a Amy Winehouse’un tahtına aday gösterilen vokal tekniği ile liste başı olan Gabriella Cilmi’nin yanı sıra, son dönemin adından en çok söz ettiren isimlerinden İngiliz grup Friendly Fires, Manchester’lı electro pop grubu The Whip, Joakim ve yeni albümlerinden şarkılar da seslendirecek olan Portecho gibi gruplar müzik severlerlerle buluşacak.

Kapılarını 14:00’dan itibaren müzik severlere açacak olan Miller Freshtival, müziği ile olduğu kadar, konsepti, mekan düzenlemeleri ve müziğe paralel olarak sanatın çeşitli dallarına taze dokunuşları ile de Türkiye’deki diğer festivallerden ayrışacak; festivalin ilk saatlerinden itibaren film, fotoğraf, moda tasarımı alanlarında müzik konseptli performanslar sergilenecek. Miller Freshtival’ın katılımcıları, benzersiz gündüz etkinliklerini deneyimleme şansını yakalarken, müziğin tadını güneşin ısıtacağı çimlerin üzerinde muhteşem deniz manzarası karşısında çıkaracaklar.

- Freshtival’ın müziğin yanındaki büyüleyici süprizlerinden biri olan The Passengers, dünyanın dört bir yanında, sanata “dikey” bir bakış açısıyla gerçekleştirdikleri performansları ile dikkatleri topluyor. Tiyatrodan dansa, akrobasiden müziğe ve plastik sanatlara kadar farklı disiplinlerden gelen kalabalık bir sanatçı topluluğundan oluşan “uçan” ekibi ile The Passengers; parklardan meydanlara, tarihi binalardan endüstriyel atık alanlarına kadar tüm kentsel alanları gösterilerini oluşturmak için kullanıyor. The Passengers, Freshtival’a özel performansları ile Turkcell Kuruçeşme Arena’da inanılmaz bir gösteri gerçekleştirecek.


- Moda tasarımı alanında genç tasarımcıların, konsepti müzik ve “tazelik” olan koleksiyonları Miller Freshtival konser alanında gündüz saatlerinde sergilenecek. Freshtival’ın coşkusunu yansıtacak festivalin kısa filmi ise gün boyu festival alanında çekim yapacak genç yönetmenler tarafından hazırlanacak.


- Müzik geçmişi kalabalık olan Miller’ın, geçmiş festival fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi de festival alanında ziyaret edilebilecek.


- Miller Freshtival’da gençleri bekleyen eğlenceler arasında Rock Band, Wii oyunları, graffiti deneyim alanları gibi etkinlikler de yer alıyor.

Miller Freshtival
Twitter - Miller Freshtival
Blog - Miller Freshtival

29 Nisan 2009

iDANS


iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali'nin ikincisi, Bimeras Kültür Vakfı'nın organizasyonuyla 6 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında İstanbul'un çeşilti mekanlarında gerçekleşecek. Bu sezon ''zaman'' kavramı üzerine yoğunlaşan festival, 20 ülkeden 40 kadar uluslararası projeye evsahipliği yapacak. Festival ayrıca İstanbullu koreograflardan seçmelerle 22-24 Mayıs haftasonunda ''Yerel Saat'' adlı bir özel program içeriyor. iDANS, sahne performansları, video yerleştirmeleri ve sanatçı buluşmalarının yanı sıra festivalin kavramsal çerçevesiyle ilgili uluslararası bir konferans da düzenliyor. Sunum ve sunum/performanslar içeren konferans, 16-17 Mayıs 2009 tarihlerinde İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde gerçekleşecek.

27 Nisan 2009

Post Dial



Elektro/punk ikilisi Post Dial, Yiğit Bülbül (gitar, vokal, synth) ve Sinan Tınar’dan (davul, vokal, synth) oluşuyor. Yaklaşık bir senedir Dogzstar ve Peyote’de canlı performans sergileyen ve bugünlerde yeni bir EP üzerinde çalışan grup, 29 Nisan’da Dogzstar’da alışılageldik hareketli, eğlenceli konserlerinden birini veriyor. Post Dial, 2007 sonlarında ‘Lights Off Here It Is’ adlı bir EP çıkardı. Beş şarkılık EP’deki tüm şarkılar Post Dial’a ait olup, grubun ev stüdyosunda kaydedildi. Grubun müziğine ilham verenler arasında New Order, Primal Scream, Depeche Mode, The Chemical Brothers gibi gruplar ve Post Punk, Madchester akımları mevcut.

Lights Off Here It Is’in tamamlanmasını takiben, Post Dial Dogzstar’da ve Peyote’de sahne almaya başladı. Canlı performanslarında ‘Lights Off Here It Is’deki parçaların yanı sıra ‘Will You Let Me Sleep’, ‘Next Big Thing’, ‘Sway’, ‘Get it’ gibi yeni şarkılarını da çalıyorlar.

Grubun canlı performanslarını çarpıcı kılan bir nokta Efe Mert Kaya ve Maurizio Braggiotti’nin hazırladığı sahne görselleri. Konser afişleri ise Onur Sönmez imzasını taşıyor. Post Dial’ın konser afişleri tasarımları kadar ‘I went to this Post Dial gig and all I had was a lousy one night stand’ veya ‘I don’t like Post Dial’ gibi kışkırtıcı sloganlarıyla akıllara kazınmaya müsait. Post Dial, bugüne dek ROLL, Bant Dergisi, Rolling Stone ve Time Out İstanbul dergilerinde, Cumhuriyet Gazetesi’nde yer aldı. Rolling Stone, Ekim 2008 sayısında Post Dial’ı ‘Takibe alınması gereken gruplardan’ biri olarak gösterdi. Bant Dergisi’nin Ocak 2009 sayısındaki ‘2008’in dikkat çeken yerli grupları listesinde de Post Dial yer aldı.

Post Dial daha yeni bir grup olmasına rağmen Peter Hook (New Order, Joy Divison), Erol Alkan ve 2 Many DJ’s gibi dünya çapında müzik adamlarından övgü topladı.

İstanbul indie müzik dinleyicisinin ilgisini çekmeye devam eden Post Dial, şu günlerde yeni bir EP hazırlıyor, ayrıca Dogzstar ve Peyote’de sahne almaya devam ediyor.

23 Nisan 2009

Add as a Friend

20 Nisan 2009

Redd


Öncelikle bu kadar kıytırık bir konser fotoğrafı koyduğum için üzgünüm; fakat son dakikada gitmeye karar verdim Redd'in yeni albümünün (21) lansman konserine. Dolayısıyla yanımdaki arkadaşlarımdan birisi cep telefonu ile çekmiş, idare edin bu seferlik...
İlk kez canlı canlı dinledim Redd'i. Çok çok şahane olduklarını söyleyemem; ama iyi vakit geçirtmek adına gayet başarılılardı. Konserin 2. bölümünde slow çalmalarıyla birlikte çakmak kültürü insanımız da kendini ufak ufak belli etti :) 21 şarkılık bir albüm, ki bu yüzden adı da 21 olmuş. Not ettim ben sevdiğim şarkılarını, tavsiye ediyorum: Aşk Bu Kadar Zor Mu, Modern Adımlarla ve Astrotanrı.

13 Nisan 2009

AveaMüzik


Gözünü sevdiğiminin Avea'sı! Turkcell'in onca katakullisine nasıl da direniyor, aslanım benim! Neyse, mevzu o değil... Bugün bir arkadaşım söyledi, meğer AveaMüzik sitesinde piyasaya çıkacan olan albümler daha çıkmadan yayınlanıp tanıtılıyormuş.
İlk olarak Hande Yener'in Hayrola'yı eklemişler sitelerine, sonra da daha bugün piyasaya çıkan Teoman'ın İnsanlık Halleri'ni koymuşlar. Bakalım bir sonraki albüm kimin olacak... İyi bir iş yapıyorlar bence, tuttum bunu!

Göreli Konumlar ve Kanaatler


Her zaman gidilen konserlerden bahsetmek olmaz. Ayaklı Etkinlik Takvimi'nin ismine yakışır diğer etkinlik haberlerini de yaymak lazım...
16 - 30 Nisan arasında Göreli Konumlar ve Kanaatler adlı sergi, İstiklal Caddesi’ndeki Suriye Pasajının 4. katındaki eski bir kayıt stüdyosunda gerçekleşiyor. Sergi, farklı alan ve disipinlerden gelen katılımcıları ile birlikte 15 gün süren işleyen bir mekan ve geçici bir sanat kurumu yaratmaya odaklandı. Kimlik, konum ve farklılık üretiminin belirli kaynaklar ve alışıldık yollarla gerçekleştirilmesine karşıt olarak sergi, katılımcıları ve onların pratikleri dolayısıyla bağımsız ilişkisel metotları üretiyor ve görünür kılıyor. Ortak mekân ve bilgi üretimi, ağ biçimli ilişkiler, bellek, arşiv gibi meseleler ve bunların ürettiği konumlar bu serginin odağında duruyor. Katılımcılar, ürettikleri projeleri aracılığıyla sanat üretimini ve ilişkili olduğu bağlamlar aracılığıyla yerleştiği konumunu, izleme, üretme ve katılım ilişkilerini mekânı kullanma biçimleri üzerinden sorgulamaya açıyorlar.

Sergi 16–30 Nisan 2009 tarihleri arasında Suriye Pasajı’nın 4. katında Pazar hariç hergün saat 12:00 ve 18:00 saatleri arası görülebilir.


Katılımcılar: Caner Aslan, İnci Furni, HaZaVuZu, Kanalkayıt, Borga Kantürk, Tayfun Serttaş, Vahit Tuna, Pelin Tan

Misafir Küratör: Önder Özengi

Sergi Yapımcısı: Manzara Perpectives (Anna Heidenhain – Kristina Kramer)

12 Nisan 2009

Buena Vista


Öncelikle bir kafa karışıklığını düzelterek başlamak istiyorum. Buena Vista denince ilk olarak akla Buena Vista Social Club geliyor. Cuma günü Hilton'dakiler ise Havana Club idi. Danslı, daha teatral olan bir gösteriydi. Elbette ki Buena Vista Social Club bir efsane; fakat Havana Club'ın onlardan aşağı kalır yanı yoktu bence.
İzleyici kitlesi daha çok orta yaş kesimiydi tahmin edeceğiniz gibi; fakat pek bir süslü kesimdi. Girişte bilet karşılığında yapılan Havana Club markalı ikramlar, standda satılan CD'ler, hasır şapkalar...
Gösteriye diyecek hiçbir şeyim yok. Şahaneydi! Kostümler, makyajlar, ışıklar, danslar... Enerjisi yüksek bir ekipti. Eminim gelenler de benimle aynı fikirdelerdir. Bu kez maalesef dinletmek açısından herhangi bir müzik paylaşamıyorum sizlerle; çünkü bulamadım bir türlü; ama en azından telafi niyetine görselim var :)

10 Nisan 2009

Yasemin Mori



Yasemin Mori'yi çıktığı günden beri takip ediyorum; fakat konserine gitme fırsatım bir türlü olmamıştı. Çok başarılı, çok kendi halinde, çok orjinal... Albümü ilk kez geçen gün dinlemiş olan arkadaşımı da götürdüm konsere. Hayran kaldı. Resmen kitlenmiş vaziyette izledi. "Nil Karaibrahimgil'i andırdı bana biraz" dese de ben şiddetle karşı çıkıyorum. İkisi bambaşka tarzlarda... Gözlemlediğim kadarıyla izleyicileri de genellikle genç kızlardan oluşuyor ve bütün şarkılarına ciyak ciyak eşlik ediyorlar. Konser sırasındaki unutulmaz anlardan biri ise bu bahsettiğim genç kız korosundan birisi şarkı arasında "Yasemin akşam bize gel!!!" demesiydi. Bir dahaki konseri ne zaman bilemiyorum; ama Twitter'ımı takip edenlere oradan haber verebilirim.

9 Nisan 2009

Rock'n Coke 2009


Müjdeli haber! Rock'n Coke resmi basın bültenleriyle nihayet 2009 misafirlerini açıkladı! Linkin Park, The Prodigy, Kaiser Chiefs, Nine Inch Nails, Santigold, Jane's Addiction ve Juliette Lewis and the New Romantiques 2009'da Rock'n Coke sahnesinde göreceğimiz isimlerden birkaçı.
1 senelik aradan sonra tekrar Hezarfen'de coşacak olmamız açıkçası beni şimdiden heyecanlandırıyor. 13 Nisan'da saat 11:00 itibariyle avantajlı biletler satışa çıkıyormuş. Kaçırmamak gerek...
Bir de anlamadığım ve ultra kıl olduğum bir durum var. 50 Cent geliyor diye, ırt geliyor pırt geliyor diye tepki veriyor insanlar. Neymiş rock'tan uzakmış... Sanırım İngilizce'deki rock kelimesinin 1'den fazla anlamı olduğunu gözden kaçırıyorlar. "It rocks!" gibi cümleler kuruluyor arkadaşlar İngilizce'de. Ayrıca yıllar önce Ahmet San'ın nice uğraşlarla ıkına sıkına getirdiği Bon Jovi, Michael Jackson, Madonna'dan sonra yıllar içinde tüm yabancı şarkıcı ve grupların gelmesine çabuk alışıldı sanırım. Şimdi gelenleri gitmeyecek dahi olsak da "Aa ne güzel ülkemize geliyorlar akın akın!" diye karşılamak yerine bu çamur atmak nedir anlam veremiyorum. Sinirlendim bak şimdi...
 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }