27 Nisan 2009

Post Dial



Elektro/punk ikilisi Post Dial, Yiğit Bülbül (gitar, vokal, synth) ve Sinan Tınar’dan (davul, vokal, synth) oluşuyor. Yaklaşık bir senedir Dogzstar ve Peyote’de canlı performans sergileyen ve bugünlerde yeni bir EP üzerinde çalışan grup, 29 Nisan’da Dogzstar’da alışılageldik hareketli, eğlenceli konserlerinden birini veriyor. Post Dial, 2007 sonlarında ‘Lights Off Here It Is’ adlı bir EP çıkardı. Beş şarkılık EP’deki tüm şarkılar Post Dial’a ait olup, grubun ev stüdyosunda kaydedildi. Grubun müziğine ilham verenler arasında New Order, Primal Scream, Depeche Mode, The Chemical Brothers gibi gruplar ve Post Punk, Madchester akımları mevcut.

Lights Off Here It Is’in tamamlanmasını takiben, Post Dial Dogzstar’da ve Peyote’de sahne almaya başladı. Canlı performanslarında ‘Lights Off Here It Is’deki parçaların yanı sıra ‘Will You Let Me Sleep’, ‘Next Big Thing’, ‘Sway’, ‘Get it’ gibi yeni şarkılarını da çalıyorlar.

Grubun canlı performanslarını çarpıcı kılan bir nokta Efe Mert Kaya ve Maurizio Braggiotti’nin hazırladığı sahne görselleri. Konser afişleri ise Onur Sönmez imzasını taşıyor. Post Dial’ın konser afişleri tasarımları kadar ‘I went to this Post Dial gig and all I had was a lousy one night stand’ veya ‘I don’t like Post Dial’ gibi kışkırtıcı sloganlarıyla akıllara kazınmaya müsait. Post Dial, bugüne dek ROLL, Bant Dergisi, Rolling Stone ve Time Out İstanbul dergilerinde, Cumhuriyet Gazetesi’nde yer aldı. Rolling Stone, Ekim 2008 sayısında Post Dial’ı ‘Takibe alınması gereken gruplardan’ biri olarak gösterdi. Bant Dergisi’nin Ocak 2009 sayısındaki ‘2008’in dikkat çeken yerli grupları listesinde de Post Dial yer aldı.

Post Dial daha yeni bir grup olmasına rağmen Peter Hook (New Order, Joy Divison), Erol Alkan ve 2 Many DJ’s gibi dünya çapında müzik adamlarından övgü topladı.

İstanbul indie müzik dinleyicisinin ilgisini çekmeye devam eden Post Dial, şu günlerde yeni bir EP hazırlıyor, ayrıca Dogzstar ve Peyote’de sahne almaya devam ediyor.

Hiç yorum yok:

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }