31 Mart 2010

IAMX Davetiye Sorusu!!!

Binboa sponsorluğunda 3 Nisan Cumartesi günü saat 23:30'da Babylon'da gerçekleşecek olan IAMX konseri için 1 adet çift kişilik davetiye sahibini arıyor!

Yapmanız gereken tek şey şu:
"IAMX ile röportaj yapma imkanınız olsaydı hangi soruyu sorardınız?"

Gün bitimine kadar (00:00'a kadar) gelen sorular arasından en güzel soru seçilerek soru sahibi kişi davetiyeyi kapıyor! :)

Cevaplarınızı plnekmekci@gmail.com 'a gönderebilirsiniz...

30 Mart 2010

IAMX Davetiye Sorusu!!!

Binboa sponsorluğunda 2 Nisan Cuma günü saat 23:30'da Babylon'da gerçekleşecek olan IAMX konseri için 1 adet çift kişilik davetiye sahibini arıyor!

Yapmanız gereken tek şey şu:
"IAMX ile röportaj yapma imkanınız olsaydı hangi soruyu sorardınız?"

Gün bitimine kadar (00:00'a kadar) gelen sorular arasından en güzel soru seçilerek soru sahibi kişi davetiyeyi kapıyor! :)

Cevaplarınızı plnekmekci@gmail.com 'a gönderebilirsiniz...

25 Mart 2010

Richard Dorfmeister Lucca'da

Lounge müziğinin ünlü ismi Richard Dorfmeister, 27 Mart Cumartesi gecesi, Havana Club Rom’un ana sponsorluğunda, Shop&Miles’ın katkılarıyla “Lounge Masters” serisinin ikinci partisi için için dünyaca ünlü DJleri ağırlayan, sıradışı müzisyenleri bir araya getiren Lucca’da müzikseverlerle buluşacak!

Yapımcılık ve DJ performanslarıyla kısa sürede efsaneleşen Kruder & Dorfmeister ikilisi ve Tosca projesiyle tüm dünyada tanınan Richard Dorfmeister, kendine has sound’u ve Viyana’lı köklerinin beslediği duygusallıkla yarattığı parçalar ve mixlediği şarkılardan oluşan DJ setiyle 27 Mart Cumartesi gecesi Havana Club’la hazırlanan mojitolar eşliğinde Lucca’da keyifli bir müzik deneyimi sunacak.

Depeche Mode’dan Madonna’ya, Count Basic’ten Roni Size’a kadar birçok ünlü isimle çalışarak “The K&D Sessions” adlı toplama albümünde sanatçıların remix şarkılarına yer veren Richard Dormeister, aynı zamanda Rupert Huber ile birlikte eleştirmenlerin gözdesi olan Tosca projesini de devam ettiriyor. “Viennese” tarzında yorumladığı downbeat, acid jazz ve dub türlerini; funk, dub, reggea, ambient, fusion ve dope beats öğeleri barındıran eşsiz stili ile birleştiren Dorfmeister, dinleyicilere müzikal çeşitliliğin olduğu bir gece sunmaya hazırlanıyor.

Eğlence, yiyecek – içecek denince ilk akla gelen ve dünyaca ünlü DJleri ağırlayan Lucca, Havana Club’ın ana sponsorluğunda ve Shop&Miles’ın katkılarıyla “Lounge Masters” konseptiyle her ay gerçekleştirdiği partilerin ikincisinde, 27 Mart Cumartesi gecesi Richard Dorfmeister’a ev sahipliği yapacak.

Lucca : Cevdetpaşa Cad. No:51/A Bebek - 0212 - 257 12 55

24 Mart 2010

Fındık Kabuğunda Ceylan Ertem by Sarper Şenol

Ayaklı Etkinlik Takvimi'den davetiye kazanarak Ceylan Ertem'in albüm lansman konserine giden Sarper Şenol'un kaleminden ve cep telefonundan dün geceyi aktarıyoruz sizelere. :)

Ben Amca'nın Peter Parker'a söylediği "Büyük güçle birlikte, büyük sorumluluk da gelir" lafını hayatın pek çok alanına uyarlamak mümkün zannedersem. Örneğin "Büyük şansla birlikte, büyük sorumluluk da gelir". Keza, Ayaklı Etkinlik Takvimi'nin 2 önce post'undaki yarışmanın talihlisi olmanın da getirdiği bir sorumluluk varmış. Sizler şu anda Maral Hanım'ın hiç beklemeden bana yüklediği o sorumluluğu okumaktasınız ve şikayetlerinizi müdüriyete, memnuniyetinizi ise dostlarınıza aktarırsanız sevinirim.

Çok yakından takip etmediğim, sadece Anima'dan tanıdığım bir sesti Ceylan Ertem. Anima'nın dağıldığını ve Ertem'in solo albüm yapacağını da aylar önce tesadüfen Ekşi Sözlük'te okumuş, pek bir tepki vermemiştim. Dün akşamki albüm lansman konserinin bu kadar keyifli geçeceğini öngörebilseydim, verirdim...

Konsere ilgi -ne yazık ki- bir hayli azdı. Hatta, Babylon'da gördüğüm en tenha konserdi desem yeridir. Dinleyicilerin çoğunun Ertem'in ve yanında çalan diğer müzisyenlerin çevresinden olduğunu görünce kendimi biraz misafirliğe gitmiş gibi hissetmedim desem yalan olur. Neyse ki bu hissiyatımın ömrü uzun olmadı, zira Ertem'in sahnedeki samimiyeti, kitlenin küçüklüğünü bir avantaja, hatta bir ayrıcalığa çevirecek cinstendi.

Müzikler üzerine çok bir şey söyleyebilecek yetkinliğe sahip değilim. Kısaca şunu söyleyebilirim ki; onlarca başarılı müzisyenin katkısı, Ertem'in şarkılarındaki samimiyet ve özenle bir araya gelince ortaya sonucu toplamından daha büyük olan bir denklem çıkmış. Gerek kendi şarkıları, gerekse yaptığı cover'lar kulakların pasını silecek cinsten...

Biri konserin başında, diğeri de sonunda olacak şekilde iki adet video klibini izledik. İkisi de fırından yeni çıkmış, henüz televizyonlara internetlere düşmemişler. Albümün kendisi gibi, klipler de hevesle beklemelik. Galiba kliplerin bir tanesi haftaya yüzünü gösterecekmiş.

Konserin belki de tek bir defosu vardı, o da çok kısa sürmesiydi. Sanki Ceylan Ertem'le tanıştık, iki cümle ettik etmedik ve bunu saymayız bir dahakine daha uzun oturalım deyip kalktık gibi oldu biraz. İngilizce'de "In a nutshell" diye bir tabir vardır ya hani, işte aynen öyle tanıdık dün akşam Ceylan Ertem'i, şimdi devamını bekliyoruz...

Bu satırların yazarı Sarper Şenol, müzik alanına Ayaklı Etkinlik Takvimi blogunun sahibi Pelin, ya da kadrolu yazarı Maral kadar hakim olmamakla birlikte tam zamanlı bir müzik dinleyicisi olarak yaşamını sürdürmektedir. Kendisinin düzensiz aralıklarla yazdığı bir blogu da mevcuttur.

23 Mart 2010

Post Dial'dan Yeni EP: You Are Not Alone



Peyote, Dogz Star konserlerinden sonra Rock'n Coke'ta da sahne alan ve daha sonra Zoot Woman konserinin ön grubu olan Post Dial, yeni EP'leri You Are Not Alone'u 21 Mart'ta çıkarttı.

Yiğit ve Sinan'ın uzun uğraşlar, uzun çalışmalar sonucunda ortaya öyle bi' EP çıkmış ki indirdiğim günden beri başka bişi dinleyemiyorum, öyle diyeyim size! Kendi web sitelerinden indirebileceğiniz EP, internete koydukları ilk saat 200'ün üzerinde download edilmiş ve hala da download edilmeye devam ediliyormuş.
EP'yi indirdiğinizde içinden Onur Sönmez'in tasarımını yaptığı cover ve kartonet tadındaki PDF dosyası çıkıyor. Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim. PDF'in 5. sayfasında kendi adımı ve Pelin'in adını görünce çok mutlu oldum! :)

Gelelim benim favorilerime... EP'yi ilk dinlediğimde Sway'i çok beğendim zannederken 2. dinleyişimde Will You Let Me Sleep'e hayran oldum. 3. dinleyişimde ise Next Big Thing'e kelimenin tam anlamıyla hasta oldum! Her dinleyişimde bütün şarkıları ayrı ayrı beğendiğimi anlamam çok zamanımı almadı doğrusu ;) Ama iddia ediyorum Will You Let Me Sleep'in aklınızdaki ve kulaklarınızdaki yeri bambaşka olacak!

Nisan ayı itibariyle konserlere başlayacak olan Post Dial, tanıdıklarımız diye söylemiyorum; ama çok çok iyi yerlere doğru ilerliyor. Sözlerime burada son verirken ilk konserlerinden sonra kendileriyle röportaj yapacağımızın haberini verdikten sonra konser tarihlerini tekrar hatırlatmak istiyorum:


3 Nisan @ Dogz Star
16 Nisan @ Roxy
13 Mayıs @ Babylon
29 Mayıs @ Peyote

22 Mart 2010

Ceylan Ertem - Davetiye Sorusu!!!

23 Mart Salı günü saat 21:30'da Babylon'da gerçekleşecek olan Ceylan Ertem'in albüm lansman konseri için 1 adet çift kişilik davetiye sahibini arıyor!
Soracağım soruya mail atarak doğru cevabı veren 13. kişi davetiyenin sahibi olacak.
O halde geçiyorum soruma:

"Ceylan Ertem'in çıkacak olan ilk solo albümünün adı nedir?"

Cevaplarınızı plnekmekci@gmail.com 'a gönderebilirsiniz...

16 Mart 2010

MFÖ Davetiye Sorusu!!!

Binboa sponsorluğunda 19 Mart Cuma günü saat 22:00'da Jolly Joker Balans'ta gerçekleşecek olan MFÖ konseri için 1 adet çift kişilik davetiye sahibini arıyor!

Soracağım soruya mail atarak doğru cevabı veren 15. kişi davetiyenin sahibi olacak.
O halde geçiyorum soruma:

"MFÖ 1985 yılında hangi şarkıları ile Eurovision'a katılmıştır?"

Cevaplarınızı plnekmekci@gmail.com 'a gönderebilirsiniz...
Not: Sadece 1 kere mail atıp katılma hakkınız var. 1'den fazla mail gönderenlerin cevapları dikkate alınmayacaktır.

12 Mart 2010

Post Dial - You Are Not Alone

Post Dial, yeni EP'leri You Are Not Alone ile sahnelere kısa bi' süre içinde geri dönüyor! Tabii Sinan ve Yiğit bunca zaman içinde boş durmayıp bi' de teaser hazırlamışlar bunun için Onur Sönmez ile birlikte. Ellerine sağlık hepsinin... 21 Mart itibari ile You Are Not Alone downloadable hale gelecek, aklınızda bulunsun ;)
Ha bu arada... Ajandalarınıza şimdiden kaydedin derim. Post Dial, yeni EP'lerinden hemen sonra konserlerine kaldıkları yerden devam ediyor. Aşağıda tarih ve mekan bilgilerini bulabilirsiniz. Konserlerinde görüşmek üzere ;)

3 Nisan @ Dogz Star
16 Nisan @ Roxy
13 Mayıs @ Babylon

11 Mart 2010

MFÖ Davetiye Sorusu!!!


Binboa sponsorluğunda 12 Mart Cuma günü saat 23:30'da İzmir Ooze Venue'de gerçekleşecek olan MFÖ konseri için 1 adet çift kişilik davetiye sahibini arıyor!

Soracağım soruya mail atarak doğru cevabı veren 11. kişi davetiyenin sahibi olacak.

O halde geçiyorum soruma:
"2009 San Francisco World SpiritsCompetition'da 21 ülkeden 450'nin üzerinde içki markası arasından"Dünyanın en iyi aromalı votkası" seçilen votka hangi Binboa ürünüdür?"
Cevaplarınızı plnekmekci@gmail.com 'a gönderebilirsiniz...

8 Mart 2010

Ufak Bir Duyuru

3 ay gibi bir süre ihmal ettik blogumuzu fakat dönüşümüz muhteşem oluyor.
Daha sık güncellenen, içinde daha çok röportaj bulabileceğiniz Ayaklı Etkinlik Takvimi'ni sıkı sıkıya takip etmeniz için bir başka neden ise elbetteki ki davetiyeler!
Bu hafta itibariyle sadece İstanbul ile sınırlı kalmayıp İzmir, Ankara gibi diğer şehirlerde gerçekleşecek olan konser/etkinlikler için davetiye veriyor olacağız. :)
Ben olsam takip ederdim ;)

6 Mart 2010

LABYRINT



2004 yılından bu yana Amsterdam’ın en önemli mekanlarından kabul edilen Paradiso’da düzenlenen, dünyanın her yanından önemli yapımcı/DJ’leri konuk eden LABYRINT, elektronik müzikteki zengin çeşitliliği ile 12 Mart Cuma akşamı santralistanbul TAMİRANE’de!


Amsterdam’da 5 yıldır düzenlenen LABYRINT, toplam 25 partide 10.000’e yakın izleyiciyi ağırladı. Richard Dorfmeister, Atjazz, Rainer Truby, Charles Webster, Domu, Rodney Hunter, Talvin Singh, DJ Yakuza gibi önemli isimlerin performanslarına ev sahipliği yapan LABYRINT Mart, Nisan, Mayıs aylarında santralistanbul TAMİRANE’de!

Ağırlığını Hollanda’nın kesinlikle kaçırmamanız gereken yeteneklerinin oluşturduğu, unutamayacağınız bir performans gecesine davet ediyoruz. Amsterdam partilerinin vazgeçilmez VJ’lerinden VJ Aineko, etkileyici beat’leri ile Nobody Beats the Drum, geniş arşivleri ile When Harry Met Sally & Tess is More ve Türkiye’nin uluslararası saygınlık kazanmış DJ’lerinden Murat Uncuoğlu unutulmaz bir gece yaşatacaklar.

NOBODY BEATS THE DRUM
Kontrol masasında Sjam, klavyede etkileyici beat’ler yaratan Jori ve görselleri hazırlayan Rogier’den oluşan NBTD, grup için özel olarak tasarlanmış üç perdelik videoları ile bütünlük sağlayan bir performans sergileyecek.

NBTD grubunun breakbeat, hip hop ve house, elektro gibi farklı müzik türlerinden öğeler içeren karışımının seyirciyi kamçılayan ve ritimleriyle coşturan canlı performansları, izleyenleri günlerce konuşturacak.

WHEN HARRY MET SALLY & TESS is MORE
Amsterdam’da kendi düzenledikleri partiler ve Mysteryland, Dance Valey, Solar, Rockit gibi büyük etkinliklerde, kendi sadık hayranlarıyla düzenli olarak buluşan WHMS & TESS is MORE, old-school house müziğine duydukları sevgiyi tech-house, minimal ve electro’dan rock ve disco’ya uzanan geniş arşivleri ile santralistanbul TAMİRANE’de de dile getirecekler.
Hyves - When Harry Met Sally & Tess is More

MURAT UNCUOĞLU
Türkiye’nin en önemli yapımcı/DJ’lerinden biri olan ve defalarca Amsterdam’ın önemli mekanlarında çalan Murat Uncuoğlu, bu defa Hollandalı yapımcı/DJ’ler ile LABYRINT İstanbul’da performans sergileyecek.
MySpace - Murat Uncuoğlu

VJ AINEKO
Amsterdam Paradiso’da düzenlenen meşhur SEEN gecelerinin baş VJ’i olan Kristel nam-ı diğer VJ Aineko hünerlerini, LABYRINT İstanbul için özel olarak hazırladığı görseller ile sergileyecek.

5 Mart 2010

Hayko Cepkin Albüm Tanıtım Konseri

Sandık Açılıyor!




Yapmış olduğu iki albüm, sahneye taşıdığı hikayeler, Türkiye’de hiç görülmemiş sahne performansları, şarkı sözlerindeki derinlik, çekilen video klipler ve son dönemde kendi tarzı dışına çıkarak dahil olduğu farklı projeler ile Hayko Cepkin, geçtiğimiz beş yıl boyunca her zaman kendisinden söz ettirdi... 2010 yılı itibarıyla da yeni albümü Sandık ile tüm Türkiye yine onu konuşacak!

İnsan doğasındaki varoluş ve yok oluşun anlatıldığı yeni albümde, söz-müzik ve düzenlemeler Hayko Cepkin’e ait. Her bir parçanın farklı çizimlerle yansıtıldığı albümden yayımlanacak olan ilk video klip ise Yol Gözümü Dağlıyor olacak. Behnan Shabbir imzalı illüstrasyonlarıyla da dikkat çeken bu albümle her bir parçaya klip çekmek istediğini söyleyen Hayko Cepkin, canlı performansları için de yine oldukça titiz davranıyor ve bu kez en büyük hayali olan sahne dekorunu Sandık'tan çıkarmaya hazırlanıyor. Her yere taşınabilir sahne dekoru ile konser alanlarını kendine has bir şekilde renklendirecek olan sanatçı, yeni albümle gelen daha sert bir sound ile müzikseverleri büyüleyecek.

Tamamen yenilenen sahne performansları, müzikal bütünlük, Hatice Gökçe imzalı yeni kıyafetler ve aklınıza gelmeyecek birçok şey Sandık'tan çıkmayı bekliyor.

Sanatçı, Sandık adlı albümünün ilk konserini 14 Mart 2010 Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi’nde verecek...

4 Mart 2010

HÜ Albüm Tanıtım Konseri

Cem Yıldız’ın proje tasarımını ve yapımcılığını üstlendiği, hepimizin aşina olduğu türkü ve deyişlerden oluşan ve Smadj’ın özgünlüğü bozmadan elektronik altyapılarla zenginleştirdiği albümde Özbek müzisyen Rüstem Mahmudzade de yer alıyor.
"HÜ" albümünün tanıtım konseri 6 Mart Cumartesi akşamı saat 21:30'da, garajistanbul’da...

Farklı kökenden ve inançtan sınır tanımayan müzisyenlerin bir arada HÛ çekerek müzikle vücut bulmalarına tanık olacağımız konserde ayrıca, Geçiciişgalpp dans gösterisi de yer alacak. Aleviler'in geleneksel dansı Semah figürlerinden yola çıkarak Şule Ateş'in tasarladığı danslar, Emre Çelik'in koreografisiyle, çağdaş dansçılar tarafından sergilenecek.

Cem Yıldız, Zülfü Livaneli, Şükriye Tutkun, Yıldız Tilbe’ye sahne performanslarında bağlama sanatçısı olarak eşlik etti. 1999 - 2000 yılları arasında “Halimiz Ahvalimiz” isimli 8 albümden oluşan Türk Halk Müziği koro albüm çalışmasına hem korist hem de bağlama sanatçısı olarak eşlik eden Cem Yıldız, etnik-elektronik müzik yapan “Orient Expressions” adlı grubu ile tanınıyor. 2008 yılının son aylarında çıkan Orient Expressions’ın son albümü “Kırık Kalpler Albümü” ile konser programlarına ve birçok farklı müzik çalışmalarına devam etmektedir.

Jean-Pierre Smadja (Smadj), oryantal ve Brezilya müziği, funk, soul ve folk duyarak büyüdü. Müzik yaşamını Free Jazz çalarak sürdürürken elektronik müziği özellikle de "breakbeat”i keşfetti. Bu tınıların karışımından elde ettiği deneyimlerle 94'te "Tatoom" adlı ilk grubunu kurdu. Drum'n bass Dj’leriyle jam session’lar yapan Smadj, Erik Truffaz, Bobby Few gibi isimlerle çalıştı. 6 yıl önce İstanbul’a yerleşen sanatçı, Duoud'un ikinci albümü için Yemenlilerle farklı bir çalışma gerçekleştirdi. Aynı sene Türkiye’de S.O.S. (Smadj, Buziki Orhan ve klarnet ustası Savaş Zurnacı) adlı nostaljik Türk şarkılarının Smadj’ın elektronik müzikle harmanladığı bir grup kurar. Şu anda Burhan Öcal'ın Strings Project adlı projesinin Doublemoon tarafindan piyasaya çıkartılacak olan albümünün artistik direktörlüğünü üstlenmektedir.

Rüstem Mahmudzade, kendi bestelerinden ve aranjelerinden oluşan toplam yedi albüm çıkardı. Hindistan’da bulunduğu dönem boyunca birçok film müziğine imza attı. Yıldız Osmanova, Azede Nusayidova ve Elver Saneyif’in aranjörlüğünün yanı sıra birçok sanatçı ile ortak çalışmalar yaptı. Tüm bunlara ek olarak sanatçı, Almanya’nın Blue Flame Müzik Şirketine bağlı olarak 2 yıl boyunca aranjör ve besteci olarak çalıştı.

Sakin @ Ghetto



İtiraf ediyorum ben Sakin'i çok geç keşfettim. Daha yeni çıkacakları sırada tanışabilme imkanım varken şanssızlık eseri tanışamadık. Hayko Cepkin'in gitaristi Umut Töre'yi bilenleriniz bilir. Kendisi müzikkariyerinin dışında bi' fotoğrafçı...
Sakin'in albümü çıktı çıkacak zamanlarında Umut, Sakin'infotoğraflarını çekecekti stüdyosunda ve beni de çağırmıştı o çekime; fakat şu an hatırlayamadığım bi' nedenden dolayı gidememiştim.Velhasıl kelam Sakin'i taa o zamanlar dinlemiş ve Sakin'in bağımlısı olmuş olabilirdim. Varsın olsun, geç olsun da güç olmasın... Ardından şans bu ya, Rock'n Dark'ın basın toplantısının olduğu gün Rakun Müzik tayfasının birçoğu orada olduğu gibi Sakin'in davulcusu Soner Özışık da oradaydı ve nihayet o dünya tatlısı, neşeli adamla tanıştık!

Hani kimi albüm vardır insan dinleye dinleye alışır... Sakin daha ilk dinlememde direkt tavlamıştı beni. Rakun Müzik'ten zaten kötü bir grup çıkmayacağı için gönülrahatlığıyla Sakin'i dinleyebilirsiniz.
Bu zamana kadar geceli gündüzlü Sakin'i dinliyor olmama rağmen onları canlı izleme şansını 24 Şubat'taki Ghetto konserinde yakaladım. Friendfeed'in tanınan isimlerinden ve Gren'in büyük hayranlarından Oğuzcan Şahin'le birlikte gittik konsere. Biraz geç kalmamdan ötürü ilk 2 şarkıyı kaçırmanın acısıyla attım kendimi içeri. Bu arada ilkdefa bi' grubun sahneye tam vaktinde çıktığını gördük! Hayranlık uyandırıcıydı gerçekten!!!

Hafta içi olmasına rağmen insanlar Sakin için bildiğiniz akın etmişti Ghetto'ya! İş çıkışı takım elbisesiyle gelenler mi ararsın, en önde sahneye yapışarak hayranlıkla izleyenler mi dersin, orta bölgede zıplaya zıplaya şarkılara eşlik edenler mi... Bunları gözlemlediğim an anladım ki Sakin'in gerçekten belli bi' kitlesi var. Hani "Bu akşam evde oturmasak da ne yapsak? Hah, konsere gidelim!" diye yola hasbelkader çıkmış insanlar değillerdi. Belli ki Sakin'i adım adım takip eden insanlardı işte...
Sakin'in vokali olan Onur Özdemir'in üzerine giydiği "şey" güzel ve acayipti! (Unutma ki acayip olan şeyler de güzel olur okuyucu!) Deriyi andıran şeritlerle parça parça bedenini sarmış bir "şey"di. Kıyafetlerinin tasarımcısının kim olduğunu merak etmiyor değilim; çünkü ara verdikten sonra giydiği gömleksiz bembeyaz frak fikri de bi'acayipti! Röportaj yapma imkanımız olursa (ki olacak inşallah, içimedoğdu hehe) muhakkak soracağım sorulardan bi' tanesi de bu olacak! Bu arada konserleri yaklaşık 1.5 saat sürüyor ve ara veriyorlar(sanırım Onur'un kostüm değiştirmesi için).

Her ne kadar Oğuzcan ses sistemini beğenmemiş olsa da Oğuzcan kadar idealist davranmadım ve benim için gayet iyi geçen bi' konser oldu. İlk albümlerinin yanı sıra üzerinde çalıştıkları yeni albümden de bol bol çaldılar. Hatta o kadar çok çaldılar ki bi' an albüm lansmanına gelmiş olduğumuzu bile düşündüm! Şaka bi' yana, yeni şarkılar da en az ilk albümdekiler kadar başarılı! Ve ufak bi' not... Katılmadan duramıyorum Oğuzcan'ın yorumuna: "Sakin artık çok fazla sakin değil!" Hemen yanlış anlaşılmasın, kafalar karışmasın. Agresif müzik yapmaya başlamamışlar elbette. Sadece bi'tutam daha... Daha... Hmm, bu kısmı 2. albüm çıktığında dinlediğiniz zaman anlayacaksınız ne demek istediğimi ;)

Tamamen Sakin'den bağımsız olarak Ghetto ile ilgili diyeceklerim var:
  • Konser arasında çıktığınızda kapısında sigara içmenize kapıdaki bodyguard arkadaş laf ediyor kapı önünde kalabalığa neden olacaksın diye! Görenler üşüşürlermiş mantığı herhalde... Bunun için Ghetto'nun terasını kullanabilirmişiz nikotin seven insanlar olarak.
  • Konser sırasında sahnenin arkasında duran dev perdeye sahnedekilerin görüntülerini yansıtma fikri şahane! Konser sırasında siyah-beyaz çokgüzel görünüyor. Unutmadan geçmeyelim, yan duvarlara da açılı verenkli bi' şekilde sahnedekileri yansıtmaları da ayrı güzel bi'düşünce...
  • Sahne çevresini kollayan bodyguard'ımsı arkadaşlardan bi' tanesi ile tam giderayak takışıyorduk. Rakun'dan fotoğraf çekme konusunda iznim olmasına rağmen anlamadan, açıklamamı dinlemeden aşırı ukala tavırlarla fotoğraf çekmemi engellemek üzere "Siz biraz şu tarafa geçer misiniz!" diyerek kışkışlaması çok saygısızcaydı! "Zaten son kareyi çekip gidiyorum" demem üzerine de sahne önünde fotoğraf çekenleri gösterip "Ama onlar buranın fotoğrafçısı!" demesi ile beni hangi uzvuyla dinlediğini gösterdi...

Toparlayacak olursam... Sakin'i sıkı sıkı takip edin derim. Bi' dahaki konseleri kaçırmamak için Facebook ve MySpace'ten takip edin.

Geceden birkaç kare için buyrun: Sakin - Ghetto konseri
Sakin - Facebook
Sakin - MySpace
P.s: Sakin'in official sitesi expire durumlarında. Umarım bi' an önce hallederler ;)

 
.fc-sectitle { color:#FFFFFF!important; }